Go Back   Modifiye Tuning Forum Modifiyeli Arabalar Modifiyeli Otomobil resimleri Program Oyun Download > ***ETC Temel Otomobil Tekniği*** > ilk Yardim Bilgisi ve Sağlık Bilgileri

ilk Yardim Bilgisi ve Sağlık Bilgileri Genellikle otomobil kazaları ile ilgili bilgilendirme ve ilkyardım hakkında bilgi sahibi olmak için açılmış bir forum.

ETC Ad

Ehliyetiniz var mı? Anket
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 20-11-2008
ETC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ETC Status: Offline
İbrahim DURSUN

Otomobiliniz: Evolution
Tecrübe Puanı: 10
ETC is on a distinguished road
ETC - MSN üzeri Mesaj gönder
Lightbulb İlkyardım eğitiminde neler öğretilir? İlkyardım dersi verirken neler anlatılır?

İlkyardım eğitimlerinde çeşitli konulara değiniyoruz, İlyardım nedir, amacı, nasıl yapılması gerekir bunlar konuşuluyor. Temel yaşam desteği büyüklerde, çocuklarda, bebeklerde nasıl yapılır bunlar konuşulur. Suni solunum nasıl yapılır, kalp masajı nasıl yapılır, soluk yoluna cisim kaçtığında nasıl müdahale yapılır bunları konuşuyoruz. Kanamalar, kırıklar, yaralanmalara müdahaleleri konuşuyoruz, birtakım medikal hastalıklara örneğin; astıma, kalp krizine, şeker hastasına nasıl yaklaşılması, neler yapılmalı bunları konuşuyoruz.

Hastaları nasıl taşımalıyız ya da nasıl taşımamamız gerekiyor, araçların içerisinden yaralıyı nasıl çıkarmamız gerektiğini gibi bir takım temel ilkyardım konularına değiniyoruz. Paramedikliğe gelince aslında ilkyardım eğitimi alan insanlar paramedik olmuyorlar, ilkyardım eğitimi alan insanlar sadece ilkyardımcı oluyorlar, paramedik olabilmek için iki yıl süreyle, liseden sonra 2 yıl süreyle bir üniversite eğitimi almak gerekiyor ve üniversiteyi bitirdikten sonra sağlık kuruluşlarında çalışmaya başlayabiliyorlar ve bunlar ambulanslarda ilk müdahaleyi yapan sağlık personeli olarak oldukçada iyi bir görev yapıyorlar.

Bookmarks

Etiketler
İlkyardım dersinde neler öğretilir.

Seçenekler
Stil